Buurtbus Laarbeek is tot stand gekomen op initiatief van de vier dorpsfora van Laarbeek, ondersteunt door Vierbinden en in samenwerking met Hermes - SRE en Gemeente Laarbeek. Het doel van Stichting Buurtbus Laarbeek is het openbaar vervoer met de buurtbus tussen de 4 kernen van LAARBEEK en HELMOND zo goed mogelijk te verrichten en in stand te houden. Met de buurtbus is er ook een verbinding tussen de kernen en het Elkerliek Ziekenhuis, welke met reguliere busroutes niet mogelijk is. Een groep vrijwilligers zorgt ervoor dat de bus op werkdagen in een uur de hele route aandoet. 

Kosten

Het tarief is gelijk aan dat van de stads- en streekbussen in Noord-Brabant,

Als u reist met de buurtbus kunt op twee manieren betalen.

- U koopt tegen contante betaling een ritkaartje bij de chauffeur, prijs  € 3,75 (2017) Dit is ongeacht de lengte van de rit. Het is geen retour kaartje!

- U reist met gebruikmaking van de OV-chipkaart. Kosten aanschaf € 7,50 Deze kaart blijft 5 jaar geldig. U moet zelf, na aanschaf een bedrag op de OV chipkaart storten. U kunt alleen reizen met zo’n kaart als daar voldoende saldo opstaat. (minimum bedrag bij inchecken € 4,-). U kunt er saldo opzetten bij een oplaatpunt. (minimum bedrag €10,-)

Oplaadpunten in LaarbeekI in de Plus supermarkt op het Piet van Thielplein in Beek en Donk en bij de Jumbo supermarkt aan de Dorpsstraat in Lieshout.

 - Verder is er een daluur dagkaart . Hiermee kunt u door heel Brabant reizen (met de bus) voor de prijs van € 6,-.    

2 Kinderen (van 4 t/m 11 jaar)  reizen met een ov- chipkaart of een daluurdagkaart gratis mee.