Wat houdt de dienst of activiteit in?

ViERBINDEN biedt een alarmeringsapparaat waarmee iemand 24 uur per dag en 7 dagen per week aangesloten is op een alarmcentrale. Een klein draadloos zendertje, dat op of onder de kleding gedragen wordt, zorgt ervoor dat door een eenvoudige druk op de knop hulp wordt ingeroepen. Zo ontstaat er een spreek-luisterverbinding met een centrale. Voor het aansluiten van het alarmeringsapparaat is het wel nodig dat er in huis een telefoonaansluiting aanwezig is.

Indien blijkt dat er een hulpvraag is, belt de centrale naar een contactpersoon (minimaal drie familieleden of kennissen, die over een huissleutel beschikken, opgeven). Deze contactpersoon wordt via een centrale verzocht naar de betreffende woning te gaan. Indien iemand alarmeert en niet in staat is iets te zeggen, ziet de centrale de oproep en zal actie ondernemen.

Voor wie is de dienst bedoeld?

Iedereen komt in aanmerking voor sociale alarmering. Een indicatie is niet noodzakelijk. Wel zal bij aanmelding eerst een vrijwilliger ingeschakeld worden om een afspraak te maken voor een informatief gesprek. In dit gesprek wordt door de vrijwilliger bekeken wat de beste mogelijkheid van sociale alarmering voor de aanvrager is.

Kosten

De kosten zijn op dit moment € 14,50 per aansluiting per maand.
Bij alleen AOW en of beperkt pensioen is een minimaregeling van toepassing.

Meer informatie

Contactpersoon, bereikbaarheid, telefoonnummer en e-mailadres

Nicky van de Ven

Tel.: 06-55370099

E-mail:  nvdven@vierbinden.nl

Aanmelden kan bij Nicky of via het centrale nummer van ViERBINDEN

Tel.: 0492-328 800

E-mail stichting@vierbinden.nl

Aanbieder

ViERBINDEN