Het is fijn als er iemand voor je is en het is net zo fijn om er voor iemand anders te zijn. Samen heb je een grotere kans om eventuele problemen het hoofd te bieden. Het is echter niet vanzelfsprekend dat je een enorm netwerk hebt. Ook is het zeker niet vanzelfsprekend dat als je veel mensen kent, je daar altijd op kunt rekenen. De netwerkcoaches kijken mee hoe jij je sociale netwerk kunt versterken of uitbreiden, je houdt daarbij altijd zélf de regie.

Wat doet de vrijwillige netwerkcoach voor je?

Het begint met een gesprek over jouw sociale netwerk, en jullie brengen dat samen in kaart. Daarna kan de netwerkcoach ondersteunen in het weer opbouwen, versterken of uitbreiden van het sociaal netwerk. Je gaat samen bekijken hoe je dat het beste aan kan pakken.

 

Kosten

Deze dienst is gratis.

Aanvragen

De netwerkcoach wordt altijd tijdelijk en op maat ingezet naar behoefte en vraag van de aanvrager. Hij of zij begeleidt je zodat je daarna zelf de weg kan vinden naar personen, vrijwilligersorganisaties en/of professionele organisaties. Inwoners van Laarbeek kunnen zelf een netwerkcoach aanvragen via de dorpsondersteuners. Klik hier om te zien welke dorpsondersteuner er actief is in jouw kern.

Meer informatie

Voor meer informatie over de netwerkcoaches kijk op www.zorg-voor-later.nl. Wil je in kaart brengen hoe sterk jouw netwerk op dit moment is? Vul dan de netwerkkaart in die je hier kunt downloaden.