Verleent u hulp of zorg aan een hulpbehoevend familielid of een bekende? Doet u dit al langer dan 3 maanden of meer dan 8 uur per week? Dan bent u mantelzorger. Het zorgen voor een ander kan intensief zijn, vooral naast een baan. Binnen de gemeente Laarbeek zijn er diverse vrijwilligersorganisaties en professionele instanties die u hierbij kunnen ondersteunen.

Hieronder vindt u een overzicht van de organisaties die in Laarbeek actief zijn. Deze zijn opgesplitst in een categorie 'kosteloze ondersteuning' en een categorie 'betaalde ondersteuning'. Betaalde ondersteuning kan soms (gedeeltelijk) worden vergoed vanuit een indicatie.

Als mantelzorger in de gemeente Laarbeek kunt u zich gratis laten registreren. U ontvangt dan relevant nieuws en uitnodigingen voor bijeenkomsten. Bovendien ontvangt u dan in november de gemeentelijke mantelzorgwaardering. Voor meer informatie stuurt u een e-mail naar mantelzorg@vierbinden.nl of belt u 0492-328800.

Komt u er met behulp van dit overzicht niet uit of wilt u bij het zoeken van de juiste ondersteuning of de aanvraag van een indicatie graag hulp van een professional? Neemt u dan contact op met het Team Zorg & Welzijn in uw kern: www.laarbeek.nl/teamz&w

Kosteloze ondersteuning