De afdelingen van de Zonnebloem in Laarbeek organiseren voor mensen met een lichamelijke beperking een bezoek bij mensen thuis, een dagje weg of een vakantie. Iedere kern in Laarbeek heeft zijn eigen afdeling.

"De Zonnebloem" in Laarbeek is een plaatselijke afdeling van een landelijke vereniging.

De Nationale Vereniging de Zonnebloem is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor langdurig lichamelijk zieken, lichamelijk gehandicapten en hulpbehoevende ouderen.

Het gaat dan vooral om mensen voor wie persoonlijk contact en deelname aan het maatschappelijk leven niet vanzelfsprekend zijn.

Op dit moment werken er ruim 40.000 vrijwilligers voor de Zonnebloem. Zij bezoeken de mensen die door ziekte of handicap aan huis gebonden zijn. Daarnaast organiseren de vrijwilligers tal van activiteiten, dagtochten en aangepaste vakanties.

Voor meer informatie klik op de link: www.zonnebloem.nl

 

Voorwaarden

Dit aanbod is bedoeld voor chronisch zieken en mensen met een lichamelijke beperking

Kosten

Moet ik betalen voor de activiteiten?

Voor huisbezoek niet, maar voor de meeste andere activiteiten, zoals dagtochten, theatervoorstellingen en aangepaste vakanties, wel. Ons uitgangspunt is dat je tegen dezelfde prijs als iedereen moet kunnen deelnemen aan activiteiten: een beperking of handicap moet geen meerkosten met zich meebrengen.

Je betaalt daarom een redelijke, marktconforme prijs en de Zonnebloem neemt de extra kosten voor bijvoorbeeld de zorg en begeleiding voor haar rekening. Voor minder draagkrachtige deelnemers blijven kortingen uiteraard mogelijk. Om te bepalen wat redelijk is, kijken we naar de prijzen van ‘gewone’ aanbieders in het lagere prijsklassensegment.

Aanvragen

Hoe meld ik me aan voor bezoekwerk of activiteiten?

Je kunt contact opnemen met het secretariaat van een Zonnebloemafdeling bij jouw in de buurt. Op deze website kun je heel gemakkelijk met jouw postcode een afdeling in de buurt vinden. Je kunt je ook direct aanmelden via het aanmeldingsformulier voor deelnemers. Mocht u de juiste persoon niet kunnen bereiken, neem dan contact op met het Dienstencentrum van de Zonnebloem: (076) 564 64 64 of mail naar dienstencentrum@zonnebloem.nl.

Meer informatie

De Zonnebloem Aarle-Rixtel
mw. M. Hagelaar-van Griensven
Telefoon: 0492 38 32 93.

De Zonnebloem Beek en Donk
mw. B. Wechgelaar
Wethouder Notenplein 16
5741 JA Beek en Donk.

De Zonnebloem Lieshout
mw. J. Jacobs
Telefoon: 0499 42 36 10
E-mail: m.jacobs40@chello.nl

De Zonnebloem Mariahout
dhr. H. Bouwmans
Telefoon: 0499 42 17 50
E-mail: jetenhenrie81@gmail.com